2xFrendbergs på Repslagarmuseet

Lars-Eric och Johan Frendberg

Lars-Eric och Johan Frendberg

Torsdagskvällen med Lars-Eric och Johan Frendberg blev åter en succé! Här bjöds det på allt från visor till pop så det stod härliga till, Johans fantastiska gitarrspel förstärkt denna gång med magiska fotpedal-lådan som gav honom det lilla extra i resonansklangens magiska värld. Speciellt utmärkande var lådans effekter vid låten ”Tusind Stykker” av Anne Linnet, (på svenska ”Tusen Bitar” översatt av Björn Afzelius) där man kunde höra en hel stråkorkester nästan i bakgrunden. (Lite som ”Janne Schaffer” låter när han spelar) Johans härliga finger plock över strängarna visar hans duktiga känsla att hantera sin gitarr, liksom hans sätt att ge sig in i texten med en sådan känsla att alla kan se hur han är där i nuet.

Lars-Eric I berättartagen

Lars-Eric I berättartagen

Lars- Eric med sina roliga mellansnack och historier, låtar med samma känsla och inlevelse som Johan visar. Är det lätt att förstå att det är far och son som ”äger kvällen”. Hans sätt att hänföra publiken genom sina historier, sånger och visor visar ingen brist på fantasi precis. Det visar hans mångåriga erfarenhet av publikrelationer.

Lars-Eric i sitt esse

Lars-Eric i sitt esse

De båda kompletterar varandra på alla sätt och vis, och man märker att Johan har växt en hel del sedan förra året. Och de har fantastiskt roligt på scenen tillsammans, båda ger och tar från varandra hela tiden. Båda spelar var för sig med olika repertoarer, med också mycket tillsammans vilket visar sig vara oslagbart för det som vill ha dubbel glädje en kväll.

Publiken var helt begeistrade i kvällens musikval och framförande, alla sjöng med så ofta de kände igen sångerna, klappade händer och stampade takten med fötterna hela tiden. Man kan direkt säga att de njöt hela tiden och följde med. Elvis, Paul Simon, Tommy Körberg m.m. blandades hej vilt med visor från kända profiler som Taube etc. men med en finess som lockade publiken till glädje och jubel.

 

 

Johan och Stina

Johan och Stina

Till kvällens ära kom en hemlig inbjuden gäst, Stina Klintbom som sjöng ihop med Johan några visor. Mycket intressant inslag, som visade sig också bo i kommunen sedan en tid tillbaka, uppvuxen i Saltsjöbaden utanför Stockholm. Och har en gedigen karriär, jobbar i dag som sångerska och sångpedagog med utgångspunkt från Göteborg.