Benny Jannerbrink på Teatervinden

Benny JannerbrinkBenny Jannerbrink på Musik-kafé uppe på Teatervinden på torsdagskvällen, blev en mycket trevlig kväll. Det var första gången som det varit en Country kväll på museet över huvud taget, och inte den sista heller. En klart trevlig stämning ibland publik och artist, det bjöds på ett mycket varierat utbud av låtmaterial. Både covers och egenskrivet, Lilla Vackra Anna, Folsom prison blues, Just a closer walk, My heart belongs to Nashville, Help me through the night, Ann-Kartin från Svedbo och Gamle svarten, bara för att nämna några låtar som kom fram under hela kvällen.

Här blandades allsång med taktfasta handklappningar och historier mellan varven, stämningen var hela tiden hög och många nynnade med i de kända låtarna. Trots att Benny bott här nere nu under flera år så lyser det härliga dalamålet igenom när historierna kommer fram. Lite likt Gunde Johansson om ni minns honom. Med teknikens hjälp lät han som att han hade nästan ett helt band bakom sig, och kunde bara fylla ut med sin sång och gitarr spel. Ett vanligt och bra sätt för att få det låta lite mer orkester aktivt. Mycket trevligt får vi säga.

Att värmen låg på tjugofem grader under takåsarna och ingen behövde frysa precis, musiken, stämningen och den speciella miljön gör stället lite unikt, en perfekt kväll med andra ord för alla som gillar Country musik.