Daga och Rolf Wallgren på Musik-kafé

Daga o Rolf WallgrenDaga och Rolf Wallgren underhöll på Repslagarmuseet torsdagen 24 januari, och det blev en mycket trevlig musik-kväll med en väl balanserad och blandad repertoar. Både vals och dansbands, såväl som några visor. Många roliga historier, och med livshistorien om deras tidigare liv och hur berättelsen om och hur duon kom till, vilket var mycket underhållande och intressant att få höra.

Duon har spelat på museet förr, men denna kväll blev lite utöver det vanliga. Mycket var nytt material och finstämt, och trallvänligt för publiken. Med teknikens hjälp låter de som en hel orkester, att de trivs på scen kan man inte undgå att förstå. De bjuder verkligen på sig själva.
Allsång blev det också tid för, eftersom publiken kände igen flera sånger och automatiskt sjöng med.

Paret har sina rötter i dansbands tiden och det framgår ganska tydligt, men med tuschen ”På deras vis” blir deras tolkningar mycket behagliga att lyssna till. Missade ni att vara med denna kväll så kan man rekommendera deras fortsatta uppträdande och spelningar i framtiden runt om i kommunerna. Tills de åter kommer tillbaka till oss. Att kvällen blev lyckad, ja det visade publiken helt klart!