Välsorterad butik med ovanliga produkter

Kom och fynda i vår butik

Kom och fynda i vår butik

Repslagarmuseets butik finns mängder av olika varor. De flesta har anknytning till repslageri eller annat hantverk. Merparten av produkterna är musealt tillverkade.

Vi säljer även garn, snören, trossar och kablar i grovlekar från någon millimeter till uppemot tio centimeter i diameter.

De material som tågvirket tillverkas av är vanligen hampa, både tjärad och otjärad, sisal, manilla, kokos, jute, lin, bomull och spleitex (syntetisk hampaimmitation).

Har vi inte hemma tåg i den dimension du önskar eller ett material eller en slagningsmetod (3-, 4-, S-, Z-, lik-, extra löst eller hårt, tross- eller kabel-slaget o.s.v.) som du önskar, så tillverkar vi det. Ofta inom en eller ett par veckor.

Vi tillverkar alla möjliga specialrep. Det kan vara t.ex. material som tagel, lindbast, granved, skinn eller papper. Kanske ett 6- eller 12-slaget tåg. Det är ytterst få önskemål som vi inte kan lösa.

Här visas några av de produkter som finns till salu i museets  butik

Här visas några av de produkter som finns till salu i museets butik

Vårt sortiment av litteratur växer hela tiden. Framför allt har vi böcker om knopar och historia samt maritima titlar som dominerar.

Därtill har vi dukar, nyckelringar, klockstroppar, fendrar, knoptavlor, lampor, sjöbodar (tavlor), servettringar, tömmar, hundkoppel, servettställ, termometrar, kastlinor, knoprep, hopprep mm. Ja listan kan göras mycket lång.

Vi tillverkar även trappräcken och olika sjömans- och rigg-arbeten på beställning.

Slå oss en signal så berättar vi mer.