Sekelskiftesdagarna på Marstrand

Marstrand söndag morgon 09.00
Morgonen började med ett dis liggande över havet som dolde övre delarna på fästningen, som dock lättade efterhand och bjöd sedan på en strålande dag med mycket sol och värme. I dag var vi 6 st. som skulle vara på plats och erbjuda våra tjänster, sälja lotter, souvenirer och slå rep.

Vårt uppdukade bord

Vårt uppdukade bord

 

 

Vi dukade upp våra varor och dagen kunde börja, det tog en lite stund innan folket vaknade och när klockan närmade sej 11 tiden kom kommersen igång ordentligt, folk kom i egna båtar, med bil och med turistbåtarna och plötsligt var det som en hel karavan med folk kom på en gång.

 

Marstrand visade sig från sin bästa sida som vanligt, hästar, parader, musikkårer, teaterfolk etc. och naturligtvis så kom vår repslagning igång och det stannade folk till och köpte varor från oss.

 

 

Kenneth Splitsar rep

Kenneth Splitsar rep

 

 

Kenneth satte fart på sin splitsning på ett beställt rep, och genast kom folk för att se och få några råd om hur det går till.

 

 

 

 

 

 

Repslagning på gång

Repslagning på gång

 

Repslagningen drog folk i alla åldrar, stora som små och det blir lätt många frågor från intresserade som inte alltid vet hur man gör.

 

 

 

Flickan får hjälpa till med taglingen

Flickan får hjälpa till med taglingen

 

 

Naturligtvis finns det alltid tid för de yngsta som vill lära sig hur man slår rep, och vill gärna vara med i alla detaljerna. Kenneth visar gärna hur det går till och flickan får själv vara med och pröva på hur man gör repet färdigt.